Застреляният в Средец работел на бензиностанция, освободили го

Двама братовчеди- Христо и Бойко Борецови се опитаха да ограбят инкасо автомобил в град Средец. Единият от тях- Христо бе убит по време на нападението. Двамата братовчеди са набори- едва на по 20 години.

Застреляният Христо Борецов има още двама братя. Родителите му живеят в Черноморец, занимавали се със земеделие, били много скромни хора, казаха техни съседи. "Родителите са свестни хора. Бащата имаше кран, после камион. Майката работеше в хранителен магазин. Гледат, лозя, животни, децата все бяха с тях. Чудим се всички какво му е станало, той не беше агресивно момче", каза кметът на Черноморец Добри Добрев. След СОТ- а, Христо работел в бензиностанция като пълнач, но го освободили.

Братовчед му Бойко живее в бургаския ж. к. „Меден рудник”. По първоначални данни двамата са били въоръжени с газов пистолет и спрей. Не са използвали нито оръжието, нито спрея. Парите в колата са непокътнати.

Така, послед бял ден, бе обран банков клон в Айтос. На 19- ти май миналата година, двама души придвижващи се с мотор спрели пред банката, единият носел оръжие. Апашите нахлули в трезора, стреляли за да сплашат служителите, след това откраднали 55 249 лeвa и избягали. За този инцидент бе задържан мъж от Варненско, после пуснат под домашен арест, тъй като имаше свидетели че по време на грабежа си бил у дома.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини