Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Назначиха висшистка да чисти на ГКПП-Гюешево

5 хигиенисти на щат – 3 на ГКПП-Гюешево на границата с Македония и 2 на пункта Олтоманци на сръбската граница, са назначени, след като за чистотата на граничните ни пунктове с решение на МС вече отговаря агенция „Митници“, казаха капепейци. За 5 места на конкурса се явили над 50 кандидати. Сред одобрените е и жена с висше образование, коментираха митничари. Всички щатни хигиенисти ще взимат минималната работна заплата – на трудов договор. От навоназначените има и от Кюстендил, които пътуват със служебния микробус на митницата, но има и местни – от Гюешево, които стигат до пункта пеша – 2-3 километра, всеки ден.

Така седем щатни – към предишните двама на двата пункта отговарят за чистота в района на ГКПП при Гюешево и Олтоманци – за тротоарите, двеге тоалетни /на вход и изход/, за зелените площи и др.Преди това чистачи били безработни по временната заетост. Щатните обаче са до подхода, при входната бариера, на 500-600 м. до пунтка. До подхода боклука трябва да събират екипите на ОП „Чистота“ в Кюстендил. Явно не се справят всеки ден, след като на входа на ГКПП-Гюешево има доста отпадъциизпод снега е леда, отбелязват капепейците.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.