Стопират се инвестиции за 500 млн. евро в зимните курорти

Стигне ли се до решение, излизат еколозите и клатят държавата, заяви министърът на спорта

В момента има готовност в ски курортите в България да се инвестират 500 милиона евро, които ще осигурят траен поминък на регионите, но тези вложения се стопират заради екоорганизации и законодателството. Това заяви пред медиите на откриването на стартовете за Европейската купа в Пампорово председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев. Той допълни, че е крайно време да се промени законодателството, за да не сме “Абсурдистан”, който сам си спира развитието. “Дошли сме до една пресечна точка - държавата да си каже няма да има зимен туризъм, няма да има ски спортове и да си носи отговорността за това. Дошъл е този преломен момент - или ще се случва или не”, заяви той.

По думите му задънената улица, в която са ски курортите ни от 10 години, е стигнала до крайната си точка. Затова всички курорти са обединени в единна позиция най-накрая да се случат законовите промени, които да сложат точка на 10 години “канска мъка”. “Всички вие знаете мъката, която последните години изпитват всички курорти по отношение на обновяване на инфраструктурата. Защо казвам мъка? Защото не може Пампорово да се мъчи да смени един лифт три години. Не може да има тези глупави проблеми в Чепеларе”, посочи Минев.

“В момента, в който се стигне до решение, веднага излизат еколозите и почват да клатят държавата. И се губи смисълът, диалогът се изкривява, преекспонира се”, заяви и министърът на спорта Красен Кралев, който също участва в откриването на стартовете за Европейската купа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции