Местан: Новата ми партия ще се казва ДОСТ, на турски означава приятел

Сваленият лидер на ДПС Лютви Местан официално обяви създаването на своя нова партия.

„Създавам нова партия, не като отговор на нападките срещу мен и моите колеги. В България има нужда от либерален политически субект, Демократи за отговорност, свобода, толерантност - ДОСТ, е името на формацията", каза в интервю за предаването „Здравей, България" по Нова телевизия Местан.

Нямало лошо и че на турски означава "приятел", каза още бившият лидер на ДПС.

„Няма да отстъпя пред митологемите за турската партия, няма да бъда уплашен”, зарече се Местан.

Не мога да отговарям за интерпретациите на чужди медии, каза той по повод твърденията, че ще прави турска партия. Това са журналистически клишета, а не реална оценка за тази партия, отрече Местан.

Целта на внушенията на Първанов и Каракачанов били "ние да имаме проблем със специалния инструментариум на българската държава. Да дадат основание на службите да вземат на прицел новия субект", обвини Местан. Той щял да се срамува да има такива адвокати, намекна за почетния председател на ДПС бившият лидер.

Той нападна Ахмед Доган, че речта му "свалила маските", защото деклатавино заявяваш, че си натовец, но се явяваш като апологет на руската сила". Това били "етикети", зад които се крият "частни, олигархични интереси".

Затова натовецът Местан искал да даде алтернатива на истински смелите хора, които изповядват либералното и евроатлантизма, каза още Местан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика