Адвокат на момичето, жертва на Евстатиев: Той се е възползвал от нея

Бившият кмет на Стрелча се е възползвал от 16-годишното момиче, което било девствено преди срещата си с него, заяви пред Нова Телевизия един от адвокатите на жертвата Атанас Димитров.

„Иван Евстатиев я е поканил „на сокче” и да й обясни, че щял да й помогне да започне да учи право”, заяви защитникът на девойката, която твърди, че е била изнасилена от Евстатиев. „До тогава никой не я виждал тя да употребява алкохол”, подчерта той и добави: „Иван Евстатиев се е възползвал от нея. Има експертизи, които безспорно доказват, че момичето е било девствено”.

„Момичето ходи на психолог, все още не може да се възстанови от случилото се. По препоръка на психолога от понеделник вече ходи на училище. Тя трябва отново да се социализира. В постоянен стрес е. В постоянен стрес са и родителите й, които също ходят на психотерапевт”, съобщи адвокат Атанас Димитров.

„В първите часове, след като момичето е било изхвърлено от джипа на Иван Евстатиев, то не е могло да говори. Тя няколко пъти е изпадала в безсъзнание”, твърди защитникът.

Той обясни, че момичето е отишло да се види с Иван Евстатиев, защото „е имала доверие на човека, който четири години е бил работодател на майка й”. „Тя е била в щаба му, помагала е в предизборната му кампания, той се е държал любезно с нея”, разказа адвокатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини