Дядо изгоря заедно с дома си в монтанско село

88-годишен мъж е загинал в пожар, избухнал в къщата му в село Лехчево. По чудо в огненото бедствие са оцелели близките на дядото. Причините за огъня се разследват, съобщиха от полицията в Монтана.

Пламъците избухнали над дома на пенсионера Васил Г. в Лехчево към 3.30 часа през нощта в понеделник. Съседи видели дима, подали сигнал и на мястото пристигнал екип от Противопожарната служба в областния град. Огнеборците загасили пламъците, но старата едноетажна къща изгоряла почти изцяло. В една от овъглените стаи открили трупа на дядо Васил.

Старецът се е задушил от дима, а най-вероятно пожарът е тръгнал от печка на твърдо гориво, заявиха криминалисти.

Синът на пенсионера Илиян и съпругата му за щастие усетили дима и успели да напуснат горящата къща, преди покривът да се срути. В пожара са изгорели 100 кв. м от сградата, мебели и имущество и лични документи. Щетите са за над 20 000 лева.

Близката лятна кухня и гаражът били спасени. „Нищо не е останало от къщата. Синът на дядо Васил е безработен, а жена му учителка. Имат и две деца, които учат. Много лошо стана!”, споделиха местни жители.

Съседът на пострадалото семейство Иван Ценов, който има земеделски бизнес, вече се е заел да помага във възстановяването на изгорялата къща, заявиха от селото.

Коментари

Задължително поле