Петима наши шофьори арестувани, преминали границата с Гърция въпреки блокадата

Петима български шофьори на камиони са арестувани, тъй като преминали гръцко-българската граница въпреки блокадата на гърците. Два автовоза, пълни с коли, са преминали през границата с мръсна газ, в резултат на което има изпочупени коли, съобщи bTV.

„48 часа сме блокирани, няма ядене, няма вода. Не ни пускаха дори храна да си вземем и решихме да преминем блокадата“, разказа един от арестуваните шофьори, преминали през границата през нощта.

Oт пристанище Игуменица са съобщили, че днес спира последният кораб, който ще превозва тежкотоварни автомобили за Италия. От утре в стачката в Гърция ще вземат участие и екипите на фериботите.

Междувременно външният министър Даниел Митов заяви, че е силно притеснен от ескалирането на напрежението и прави всичко възможно проблемът да се реши.

„И германски канцлер да съм, пак такъв ще е резултатът. Гръцката държава трябва да си свърши работата, в случая тя трябва да отпуши пътя. Как да накарам аз гръцката държава да приложи сила, когато те отказват да приложат сила, да пазят собствения си закон? Ние можем само да продължаваме натиска, разбира се, и ние го правим. Всичко е в ръцете на гръцките институции. Търсим начини това положение да се нормализира, защото е безобразно“, обясни Митов.

Това напрежение ще доведе до нещо много по-лошо, добави притеснен външният министър.

Както Труд писа днес, шофьорите от българската страна на границата направиха своя блокада на входа на България. Те не допускат дори автомобили да влязат у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини