Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Даниел Митов: Не сме закъснели с кандидатурата на Ирина Бокова

Министерство на външните работи не е закъсняло с номинирането на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Това заяви ресорният министър Даниел Митов пред БНТ.

„Трябваше да бъде избран подходящ момент, трябваше много рационално да се подхожда. Аз съм изключително разочарован от целия истеричен, писклив, фалцетен тон, с който напоследък се говори по тази тема. По никакъв начин конкретната подкрепа на определени партии и политици не донесе и не допринесе за успеха на тази номинация“, каза Митов.

Той уточни, че не сме се забавили с кандидатурата, тъй като крайният срок за номинации е до края на март. А избора на генерален секретар е чак в края на годината. Тепърва се очакват сериозни кандидати, което е тактически ход допълни Митов и потвърди също, че Кристалина Георгиева никога не е обявявала официално, че ще се номинира за шеф на ООН. Тя винаги е казвала, че й е важна работата в комисията, каза Митов.

„Разбира се, че Външно министерство ще мобилизира целия си ресурс и всички възможности, за да си защитава българската номинация. Ще си фокусираме усилията и ще направим всичко възможно, така че да можем да допринесем максимално за успеха на кандидатурата“, заключи Даниел Митов.

За срещата в Лондон

Министърът на външните работи коментира и скандалната среща на правителствената делегация с българите в Лондон миналата седмица. Той уточни, че делегацията е очаквала „истински диалог“, но това не се е случило и съществените теми са останали на заден план.

„Всички в залата станахме заложници на една жена, излязла от човешки образ, която врещеше, хулеше и зададе такъв тон на срещата, че оттам-нататък не беше възможно човек дори да отговори на каквото и да било. Съществените теми останаха на заден план и нещата, които интересуват нашите сънародници там, не успяхме изобщо да ги докоснем. Хората, които искаха да зададат истинските въпроси, се дръпнаха“, заяви Митов.

По думите му премиерът е успял да отговори на всички въпроси, които са били зададени, но е излязло другото – неприятното лице от срещата. Явно има вкус към тези неща, това се търси и фокусът беше изместен, каза Митов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.