ГЕРБ преизбра общински лидер в Бургас

Крепостта Царевец отново се превръща в сцена за опера, балет и мюзикъли

Водата в село Казанка все още е негодна за пиене

40 ухапани от кърлежи във Варна

Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Ученици и общинари залесяват Монтана

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг Мъжът се е излекувал от подагра

Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

Мрежа за трафик на нелегални мигранти е разкрита във Франция

Почина известната руска актриса Нина Дорошина

Апелативна прокуратура – Велико Търново втора по натовареност за 2017 година

Даниел Митов: Не сме закъснели с кандидатурата на Ирина Бокова

Министерство на външните работи не е закъсняло с номинирането на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Това заяви ресорният министър Даниел Митов пред БНТ.

“Трябваше да бъде избран подходящ момент, трябваше много рационално да се подхожда. Аз съм изключително разочарован от целия истеричен, писклив, фалцетен тон, с който напоследък се говори по тази тема. По никакъв начин конкретната подкрепа на определени партии и политици не донесе и не допринесе за успеха на тази номинация”, каза Митов.

Той уточни, че не сме се забавили с кандидатурата, тъй като крайният срок за номинации е до края на март. А избора на генерален секретар е чак в края на годината. Тепърва се очакват сериозни кандидати, което е тактически ход допълни Митов и потвърди също, че Кристалина Георгиева никога не е обявявала официално, че ще се номинира за шеф на ООН. Тя винаги е казвала, че й е важна работата в комисията, каза Митов.

“Разбира се, че Външно министерство ще мобилизира целия си ресурс и всички възможности, за да си защитава българската номинация. Ще си фокусираме усилията и ще направим всичко възможно, така че да можем да допринесем максимално за успеха на кандидатурата”, заключи Даниел Митов.

За срещата в Лондон

Министърът на външните работи коментира и скандалната среща на правителствената делегация с българите в Лондон миналата седмица. Той уточни, че делегацията е очаквала “истински диалог”, но това не се е случило и съществените теми са останали на заден план.

“Всички в залата станахме заложници на една жена, излязла от човешки образ, която врещеше, хулеше и зададе такъв тон на срещата, че оттам-нататък не беше възможно човек дори да отговори на каквото и да било. Съществените теми останаха на заден план и нещата, които интересуват нашите сънародници там, не успяхме изобщо да ги докоснем. Хората, които искаха да зададат истинските въпроси, се дръпнаха”, заяви Митов.

По думите му премиерът е успял да отговори на всички въпроси, които са били зададени, но е излязло другото – неприятното лице от срещата. Явно има вкус към тези неща, това се търси и фокусът беше изместен, каза Митов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.