Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Първо в Труд: Пълен хаос в списъка с партийните пари в КТБ

Тотално сбъркан се оказа списъкът с партийните пари в КТБ, който синдиците на фалиралия трезор разпространиха вчера.

Първи за фрапантните грешки сигнализира лидерът на ПП „Глас народен“ Светльо Витков във видеообръщение:

„Вчера от сайта на синдиците на КТБ изпълзя информацията, че „Глас народен“ имала влог от 840 000 лева през периода май 2013-септември 2014 година. „Глас народен“ няма как да притежава такава сума от държавна субсидия през този период, тъй като партията има субсидия от май 2013 година и до май 2014 година тя е около 600 000 лева.“

Преди минути синдиците пуснаха коригиран списък и изтриха объркания. От новите данни се вижда, че не само „Глас народен“ са потърпевши от грешката, а парите в сметките на всички партии са сбъркани.

В първия списък БСП-Областен съвет Варна има влог от 1 064 964 лв., а в новия – едва 85 111 лв.

Обединен блок на труда имат 1 милион влог, а след корекцията 9 929 лева.

Относно „Глас народен“ положението е същото – в стария списък от вчера формацията е с два влога от по 44 376 лв. и 840 000 лв., а днес сумите вече са 120 000 и 146 037 лв.

При ДСБ ситуацията е подобна, но при тях парите се увеличават: стар списък – влогове за 120 000, 146 000 и 9 929, нов списък – 1.065 милиона лева и 1.367 милиона лева.

Сравнението на сумите показва, че всъщност в сбъркания списък парите на партиите са разменени (виж двата списъка в галерията отдолу).

Пред „Труд“ Александър Кацаров от „Публични комуникации в КТБ АД (Н)“ увери, че останалите списъци – на частни и юридически лица, са проверени детайлно за подобни недоразумения и такива не са открити.

Списъкът беше публикуван съгласно чл. 62, ал. 12, т. 5 от Закона за кредитните институции. Разпоредбата гласи, че в 6-месечен срок от вписване в търговския регистър на решението по чл. 13 от Закона за банковата несъстоятелност (съдебното решение за обявяване в неплатежоспособност и несъстоятелност) синдикът на банка в производство по несъстоятелност оповестява размера на влоговете и кредитите на политическите партии.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.