Пострадал при катастрофата в Македония: Шофьорът караше бързо, нямаше ТИР

Шофьорът на българския автобус, който катастрофира в Македония е карал с над 70 км/час . Това заяви пред Нова телевизия Стефан Стефанов, който е един от пострадалите край Крива паланка. Освен това учителят опроверга твърденията на шофьора на превозното средство, че е загубил контрол в опит да избегне удар с внезапно появил се насреща тир.

„Тир нямаше. Ако е имало тир, аз би трябвало да видя светлините му”, казва Стефан, който е бил буден в момента на преобръщането на автобуса. „Със сигурност скоростта не отговаряше на пътната обстановка – там пътят не е добър, има дупки”, коментира той.

„Бях на третата седалка и не видях тир”, казва Дияна Станчева, която също била в автобуса.

Именно защото не видели друг на пътя, първоначално Стефан помислил, че автобусът е спукал гума. Внезапно обаче превозното средство се накланя и преобръща. Пътниците се измъкнали през една от вратите.

„Последното, което видях в автобуса, в първия момент помислих за багаж, побутнах го и разбрах, че е човек. Попитах го какво му има, но не получих отговор. Намерих вода, надигнах му главата, наплисках го. Оказа се, че това е самият шофьор - беше в пълен шок, не можеше да говори. Това беше последният човек, който извадих”, спомня си Стефанов.

Преди седмица водачът разказа пред Нова, че той е вадил хора от автобуса.

В Македония все още тече разследване и причината за катастрофата остава неясна.

Коментари

Задължително поле