Европейският комисар по въпросите на миграцията проверява границите ни

Европейският комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос пристига у нас. Той ще посети района на Елхово заедно с вътрешния министър Румяна Бъчварова заради мигрантската вълна.

Аврамопулос ще се срещне и с външния ни министър Даниел Митов по казуса с гръцките блокади. Освен как може да се разреши проблемът, страната ни ще преговаря и за компенсации заради загубите. Сметките показват, че българските фирми са загубили милиони левове, предаде Нова тв.

Вече трета седмица гърците протестират заради вдигането на данъците и осигуровките. Последваха и блокади по границите на България с Гърция. А за петък гърците са обявили общонационална стачка. А във вторник вечерта търпението на родните шофьори се изчерпа и те взеха нещата в свои ръце. Така 15-километровата опашика тирове на "Кулата" успя да премине границата.

Към момента блокадата по границата с Гърция отново е в сила, а опашката от камиони отново е няколко километра. Ако фермерите не пропуснат движението в 11 ч., шофьорите от българска страна готвят нова контраатака, за да си проправят коридор.

Коментари

Задължително поле