Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер покрай Вануату

Борисов открива разширението на газопреносната мрежа на „Балкански поток“

Осем души са загинали при протестите в Чили

Слънчево време с високи температури днес

Дерменджиев фаворит да поеме България

На 21 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 21.10.2019

Заев: Предсрочните парламентарни избори ще се състоят на 12 април 2020 г.

Президентът Радев ще бъде на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито

Интронизацията на император Нарухито (ИНФОГРАФИКА)

Полицейски хеликоптер и няколко патрулки преследваха 4 часа силно агресивна крава в Германия

Подкрепа от Путин за Сирия търси Ердоган Иска армията на Дамаск да се оттегли от границата

Президентът на Чили въведе извънредно положение в още три града

Възможен ли е свят без глупаци? Сборникът „Психология на глупостта” прави аутопсия на глобалната напаст

Нов епос по „Война на световете”

Омбудсманът Мая Манолова иска „Топлофикация“ да се откаже от юристконсултските възнаграждения

Омбудсманът Мая Манолова поиска „Топлофикация“ да се откаже от юрисконсултските възнаграждения, цитирана от БНТ. Поводът е, че топлофикационните дружества при задължения, по-ниски от 300 лева, вече трябва да гарантират, че юридическите разноски, за които се претендира, не надвишават размера на просрочената сума.

„Безспорно изявлението на председателя на Общинския съвет на Столична община Елен Герджиков е една малка стъпка в правилната посока. Но една много малка, толкова малка, че бих я нарекла имитация или направо замазване на очите , ако не знаех, че буквално до преди дни ръководството на „Топлофикация” не даваше и дума да се каже за пипане на юрисконсултските възнаграждения, които събират“, заяви тя.

Манолова каза, че е добре, че Герджиков е разбрал и вчера признал, че събирането на тези такси е нечестно и несправедливо по отношение на клиентите на „Топлофикация”. „Но тъй като няма половин справедливост или частична справедливост истинското решение е пълният отказ на „Топлофикация” от тези юрисконсулски възнаграждения”, обоснова се Манолова.

Тя обясни, че става въпрос за една такса, която се присъжда в съда във вид на съдебни разноски единствено и само в случаите, в които страната по делото реално е извършила тези разноски. „Топлофикация” не плаща на своите юрисконсулти тези юрисконсулстки възнаграждения, защото тяхната заплата е включена в цената на топлоенергията. Така че получаването на тази сума от клиентите е неоснователно обогатяване на гърба на бедните потребители”, посочи Манолова.

Тя отбеляза, че по този начин абонатите плащат два пъти, а е крайно време „Топлофикация” да си отговори дали е дружество, което дава топлина в София или е юрисконсултстка кантора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.