Осъден за наркотрафик ще прави партия

Венцислав Ангелов - Чикагото, осъден ефективно за наркотрафик, се занимава активно със създаването на партия, която щяла да събори сегашната власт. Това обяви той от Испания в интервю за БНТ.

"Създавам най-голямата политическа партия, която 2017 г. ще бъде факт", заяви той и допълни, че присъдата му не е проблем. Имал да лежи не повече от 5-6 месеца, тъй като по това осъждане, което в момента е в сила, вече е бил 10 месеца зад решетките. Започнал е и създаването на комитети от будни българи.

В разгара на предизборната кампания кандидатът за кмет на Русе беше признат за виновен и от последната инстанция, че е извършил приготовления за трафик на наркотици. 2 дни преди местния вот Ангелов беше обявен за издирване.

Докато съдебните власти го издирват, за да излежи наказанието от 6 години затвор, Чикагото готви и жалба в Страсбург. "Имам срок до 28 март за жалбата ми. До месец тя ще е в Европейския съд по правата на човека и ще ви кажа България ще бъде осъдена за всички вреди, които ми нанесе", закани се той. "Аз не се подигравам, аз ги обезличавам, за да разберат, че номерът им няма да мине", допълни Ангелов във връзка с решението на родния съд.

След последните активности на Ангелов в социалните мрежи прокуратурата е задвижила процедура по линия на международното полицейско сътрудничество. Ще бъде направен опит да се проследи и IP адресът, от който във фейсбук непрекъснато се публикуват постове и актуални коментари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини