Шофьорът, убил жена на пешеходна пътека и ранил сестра й, все още е в неизвестност

Шофьорът, , все още е в неизвестност.

Една от жените загина на място, а другата е настанена в болница с тежки травми. Инцидентът е станал в четвъртък около 6,30 часа сутринта на кръстовището на бул. "Славянски" с ул. "Кольо Ганчев". Сестрите Недка Ж.,на 65 години и Пенка Ж., на 60 години минавали по пешеходната пътека на булеварда в посока север – юг, когато върху тях връхлетял неустановен лек автомобил.

Колата ударила със страшна сила двете пешеходки, а шофьорът вместо да спре, продължил движението си и избягал от местопроизшествието в посока изток.

Във фаталния ден двете сестри отивали на работа в заведение на автогарата. Едната била продавачка, а другата готвачка. Всеки ден маршрутът им минавал по злополучната пешеходна пътека, защото живеели в отсрещните блокове.

Според очевидци Недка била ударена толкова силно, че изхвърчала встрани, а ударът бил фатален и тя загинала на място. По-малката сестра е откарана в Университетска болница в Стара Загора със счупена дясна подбедрица и наранявания в дясно рамо. Въпреки тежките травми състоянието й е стабилно, обясниха медиците. Починалата жена вече била пенсионерка но помагала в заведението на автогарата, по-малката й сестра пък се готвела да се пенсионира тази година, разказаха техни колеги.

Полицията в Стара Загора продължава издирването на шофьора-убиец. Разпитани са свидетели, издирени са и записи на камери, които може да са запечатали номера на автомобила.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост по чл. 343, ал. 4 от Наказателния кодекс, която предвижда от 3 до 10 години затвор за шофьора-беглец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право