"Зелени" активисти разиграха цирк на кръгла маса за зимния туризъм

"Зелени" активисти опитаха да провалят кръгла маса за развитието на зимния туризъм в България, която е част от 33-ата Международната туристическа борса "Ваканция & СПА ЕКСПО". 

Група "еколози", сред които бившият съпредседател на партия "Зелените" Андрей Ковачев и Любомир Костадинов от WWF-България, излязоха пред трибуната и крещяха "Пирин, Рила, Витоша".

След края на скандала в залата се появи и Тома Белев от т.нар. коалиция "За да остане природа в България".

Сценката се разигра пред погледите на министъра на туризма Николина Ангелкова и съветника й - ски легендата Марк Жирардели, спортния министър Красен Кралев, съветника на икономическия министър Божидар Лукарски Владимир Каролев, директора на Изпълнителната агенция по горите инж. Тони Кръстев, както и Лорън Ванат, консултант в областта на инвестициите в зимния туризъм и Андреас Щайбъл, управител на един от най-големите зимни курорти в Австрия - Ишгъл.

Председателят на Българска федерация ски Цеко Минев беше гост на форума.

В спор със "зелените" протестъри влязоха само кметът на Банско Георги Икономов и Владимир Каролев, който нарече "еколозите" платени и попита не ги ли е срам.

"Леко съм шокирана от този цирк, който бе произведен тук, и то в присъствието на световни имена в световния ски туризъм. Изобщо не прави чест на неправителствените организации да се държат по този начин - коментира министър Ангелкова - Винаги сме казвали, че в спора се ражда истината. Но не така. На тази маса са всички институции, от които зависи взимането на балансирано решение за изграждане на лифтове. Най-зеленият вид транспорт са лифтовете и екологичните организации трябва да са за изграждането им. Не виждам защо са против и наистина се срамувам от това, което се случи."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини