82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

От средата на март започват проверки на речните корита

В средата на март започват проверки в цялата страна за нерегламентирани сметища по поречията на реките. Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на среща с кметовете от Пиринския край в Благоевград. И побърза да предупреди градоначалниците да свършат тези свои задължения, в противен случай ще има сериозни санкции.

Миналата седмица министърката е подписала заповед, с която дава началото на кампанията по проверките. До 19 февруари РИОСВ трябва да изпратят указания на общините за пролетното почистване на речните корита, за да не се създава риск от подприщвания, обясни министър Василева на срещата .

Тя дискутира с управниците различни въпроси и теми, свързани с водния сектор като акценът бе за стопанисването и управлението на минералните извори, които са дадени за 25 години на общините. Тя разясни по какви програми могат да кандидатстват общините в новия програмен период. Стана ясно, че има осигурени 200 милиона лева за изграждането на компостиращи системи, както и 50 милиона за биоразнообразие. Тази година за управление на риска от наводнения има 20 милиона лева. Нова програма от средата на годината ще стартира за усвояването на ресурса от минерална вода. 13 минерални находища са дадени на общини в Пиринско с общ дебит 216 литра в секунда. МОСВ ще помогне за изготвяне на актуална документация. Водата може да се ползва за различни нужди – СПА процедура, балнеотуризъм, оранжерийно производство, отопление на сгради. Министерството е готово да финансира частично рехабилитацията, довеждащата инфраструктура, разпределителната мрежа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.