Продължава борбата за живота на прободените съпрузи

Критично остава състоянието на Юлия (47г.) и Живко (48г.) К., които са с множество прободни рани след скандал, при който мъжът наръга жена си и опита да се самоубие.

По-тежко е състоянието на съпругата, която била с дълбоки прободни рани в корема и гръдния кош.

„Състоянието им е стабилизирано, но с оглед тежките рани, в първите часове след инцидента, динамиката на процесите е голяма и опасността за живота реална. За това говорим за критично състояние. Надяваме се и двамата да имат късмет”, коментираха разследващи.

Както „Труд” съобщи в 10,10ч в четвъртък таксиметровият шофьор Живко нахлул в козметичния магазин, където работела жена му и я наръгал поне 5-6 пъти. След това нанесъл няколко удара в гърдите си, в опит да се самоубие. Преди да грабне ножа, мъжът ходил да преговаря с жена си, заради искан от нея развод и стартиране на дело.

Тя го напуснала след години тормоз, твърдят техни познати. От полицията потвърдиха, че многократно са имали подобни сигнали. Семейството имало две отраснали деца и внуче. Майката на Живко била бивша медицинска сестра, а вторият му баща очен лекар.

Преди години таксиджията редовно скачаше на богоявленския ритуал в Търговище и хващаше кръста. Сам разказваше, че бил в кома дълго време, след като паднал от тераса при паническо бягство от дома на любовница, при която го сварил мъжът й. Tърговищенци са потресени от драмата и се молят съпрузите да оцелеят.

За Живко е издадена заповед за арест и е под охрана в болницата. Срещу него се води досъдебно производство за опит за убийство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини