„Ливърпул“ се извини и свали цените

Феновете на „Ливърпул“ спечелиха първия рунд от битката, като клубът им се извини за „причинения стрес с новите цени“ и върна старата листа със стойности за билетите за следващия сезон. Четири дни след протеста на „Анфийлд“, когато над 10 000 напуснаха мача срещу „Съндърланд“, собственикът Джон Хенри отправи послание: „Чухме какво ни казвате и се извиняваме.“

Новите цени са като отпреди няколко сезона - има билети по 9 лири, а най-скъпите от всички места не надхвърлят 59. По ценовата листа, срещу която скочиха феновете, имаше седалки за по 65-77 лири на мач.

Нещо повече - „червените“ първи премахват категоризацията на билетите, която вбесява запалянковците в Англия. Според нея цените са едни за мачове с „Манчестър Юнайтед“, „Сити“, „Арсенал“ и т.н. грандове, а доста по-ниски за „Норич“, „Борнемут“ и др.

Според анализ на „Форбс“ действията на ръководството на „Ливърпул“ ще сложат началото на ефекта на доминото. Фенове на „Арсенал“, „Евертън“ и „Съндърланд“ още този уикенд шумно ще демонстрират, че не са доволни от постоянното поскъпване на футбола. И след прецедента с „Ливърпул“ клубовете им ще трябва да реагират по подобен начин.

Същевременно в. „Таймс“ разкри, че Жозе Моуриньо е подготвил почвата за тригодишен договор с „Манчестър Юнайтед“. Клубът дори иска контрактът да е за два сезона, но ще се съгласи на компромис в името на това да назначи Специалния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят