Стрелча и околните села зоват: Евстатиев вън

Жителите на Стрелча отново се надигнаха на протест срещу бившия кмет Иван Естатиев, който е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче. Днес в шествието участие взеха и четири други села – Смилец, Дюлево, Свобода и Блатница. Всички събрали се днес отново зоват за справедлив процес.

Жителите на Стрелча , изпълнени с обида, гняв и омраза крещят: „Естатиев вън“. В следобедните часове пред кметството в града се събраха близо 400 души, които се обявиха за справедлив процес и най-вече - утре, в съда в Панагюрище да вземе решение Иван Евстатиев да остане за постоянно в ареста.

Преди седмица той постъпи в болница след прекаран инсулт според лекарите. След това адвокатите му поискаха по-лека мярка заради тежкото му здравословно състояние. Назначена бе тройна медицинска експертиза, според която той наистина е зле и трябва да се лекува не в ареста.

Адвокатите и прокуратурата обаче поискаха нова петорна експертиза, която да докаже наистина ли е болен Иван Евстатиев. Последната информация е, че той се възстановява и вече е по-добре. Адекватен е и говори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини