Как се храни Брад Пит

Състоянието на Стефан Данаилов остава критично

Камарата на представителите в САЩ осъди изтеглянето на американските войски от Сирия

Балъков потушил скандал на полувремето

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британска телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

Разправия в ефира: Журналисти се обиждат на доносници. Коритаров: Някой ден агентите на ДС ще бъдат изучавани като светци

Разправия в ефира на Нова телевизия си спретнаха журналистите Юлий Москов и Георги Коритаров.

В предаването „Здравей, България“ двамата бяха поканени да коментират информацията, че турските власти са издали забрана за влизане в страната на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Москов прокара тезата, че новата партия на Лютви Местан – ДОСТ, ще бъде инструмент на влияние на Анкара върху политическия живот у нас.

„Турският президент Реджеп Ердоган иска да установи контрол (над партиите в България – б.а.). Но ако това не успее да се случи с други формации, влиянието няма как да бъде прокарано“, каза Москов и допълни: „Ако аз създам една партия „Товариш“ (от руски – другар – б.а.), няма ли да защитавам Русия. Щом формацията на Лютви Местан се казва ДОСТ (приятел), значи те са „достове“ с Ердоган, който е един разюздан диктатор“.

Според него забраната за Доган и Пеевски значела, „Към всички български турци. Ако вие не отидете при Местан, на вас ще ви бъде наложена същата мярка – няма да бъдете допускани в Турция“.

„По време на лидерството на Местан ДПС стопли отношенията с Турция. А това е ключово за страната ни. Прогонените от комунистическия режим етнически турци са мост между двете държави. Политиката на Лютви Местан беше продължаване и задълбочаване на диалога и в никакъв случай не може да се нарече протурска. Мисля, че декларацията за сваления руски самолет беше върхово постижение и проява на атлантическа позиция“, опонира Георги Коритаров.

След това двамата журналисти си размениха следните реплики:

Москов: Не ме изненадват думите на агент Алберт – нали мога да те наричам с твоя псевдоним от ДС.

Коритаров: А аз мога ли да ти казвам служител на Майкъл Чорни? Някой ден агентите на ДС ще бъдат изучавани като християнски светци. Те са светците на комунизма.

Москов: В резултат на твой донос да арестуват българския журналист Владимир Райчев – това святост ли е?

Коритаров: Разбира се, че е святост. Особено от събитията, които продиктуваха това. И той не е бил журналист. ДС е високо интелигентна структура със служители, които днес защитават различни позиции.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.