Разправия в ефира: Журналисти се обиждат на доносници. Коритаров: Някой ден агентите на ДС ще бъдат изучавани като светци

Разправия в ефира на Нова телевизия си спретнаха журналистите Юлий Москов и Георги Коритаров.

В предаването „Здравей, България“ двамата бяха поканени да коментират информацията, че турските власти са издали забрана за влизане в страната на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Москов прокара тезата, че новата партия на Лютви Местан – ДОСТ, ще бъде инструмент на влияние на Анкара върху политическия живот у нас.

„Турският президент Реджеп Ердоган иска да установи контрол (над партиите в България – б.а.). Но ако това не успее да се случи с други формации, влиянието няма как да бъде прокарано“, каза Москов и допълни: „Ако аз създам една партия „Товариш“ (от руски – другар – б.а.), няма ли да защитавам Русия. Щом формацията на Лютви Местан се казва ДОСТ (приятел), значи те са „достове“ с Ердоган, който е един разюздан диктатор“.

Според него забраната за Доган и Пеевски значела, „Към всички български турци. Ако вие не отидете при Местан, на вас ще ви бъде наложена същата мярка – няма да бъдете допускани в Турция“.

"По време на лидерството на Местан ДПС стопли отношенията с Турция. А това е ключово за страната ни. Прогонените от комунистическия режим етнически турци са мост между двете държави. Политиката на Лютви Местан беше продължаване и задълбочаване на диалога и в никакъв случай не може да се нарече протурска. Мисля, че декларацията за сваления руски самолет беше върхово постижение и проява на атлантическа позиция“, опонира Георги Коритаров.

След това двамата журналисти си размениха следните реплики:

Москов: Не ме изненадват думите на агент Алберт – нали мога да те наричам с твоя псевдоним от ДС.

Коритаров: А аз мога ли да ти казвам служител на Майкъл Чорни? Някой ден агентите на ДС ще бъдат изучавани като християнски светци. Те са светците на комунизма.

Москов: В резултат на твой донос да арестуват българския журналист Владимир Райчев - това святост ли е?

Коритаров: Разбира се, че е святост. Особено от събитията, които продиктуваха това. И той не е бил журналист. ДС е високо интелигентна структура със служители, които днес защитават различни позиции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини