Деси Цонева показа дъщеря си (СНИМКА)

Лекари от болницата в Павликени забравиха 70-годишна пациентка в скенер, държаха я вързана 6 часа

Арестът на син на Ел Чапо доведе до размирици и стрелби в Мексико

Руски сайт печели на гърба на болно българче

Шефът на КЗП: Не винаги офертите за почивки са толкова действителни и красиви, колкото изглеждат, нужна е проверка

Отбелязваме деня на Света Злата Мъгленска

Чистка и по-високи заплати в школите

Очаква ни лятно време през почивните дни До края на октомври температурите ще са по-високи от обичайните, каза синоптикът Анастасия Стойчева

Прощаваме се с Милчо Левиев

Полицията в Бразилия уби трима престъпници след зрелищен обир на летище

Трус от 5,7 по Рихтер разлюля Аляска

Слънчево и топло време днес

Четвърта вечер на безредици в Каталуния, за днес е насрочена обща стачка (ВИДЕО)

САЩ налагат мита на европейски стоки за 7,5 милиарда долара

Прокуратурата в Пловдив обяви 32 въжени моста за опасни

Апелативна прокуратура – Пловдив за опасни 32 от проверените 73 държавни и общински въжени мостове на територията на 6 области в Югоизточна България, за които бяха дадени указания за незабавна реконструкция, тъй като са в лошо техническо състояние и застрашават здравето и живота на преминаващите по тях.

Осем от опасните съоръжения са в Пловдивска област, като според експертите дори се налага незабавното премахване на въжения мост преди разклона за село Косово (община Асеновград), тъй като е в изключително лошо техническо състояние. За него е наложена забрана за достъп на граждани. За опасни са обявени 3 моста над река Чая на територията на село Нареченски бани: за единия от тях е нужна подмяна на дървените плоскости, а за другите два – тестване на въжетата, като същата мярка е необходима и за въженото пътно съоръжение в село Крушево (община Крушево). От спешна рехабилитация се нуждаят и 2 въжени моста в Асеновград, но след изготвяне на съответните експертизи.

Най-много опасни мостове – 10, са установени в Смолянска област, където са дадени указания за премахването на 2 в село Смилян заради провиснали въжета и прогнили дъски. Застрашаващи здравето на туристите и местните хора са и 4 съоръжения в землищата на селата Цирка, Средногорци и Елховец, едно в района на градския басейн в Мадан и 4 в Рудозем. В Кърджалийска област за опасни са обявени 5 от 28-те въжени моста, а в Пазарджишка са дадени указания за възстановяване на липсващи парапети на моста до жп спирка „Марко Николов“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.