Трима задържани за наркотици при спецоперация в Търново

Трима мъже от криминалния контингент на Велико Търново са задържани при спецоперация в петък късно вечерта в старата столица. При акцията на БОП и на Областната дирекция на МВР в старата столица, се вдигна доста шум, а живущи в района на областната болница трескаво разказваха, че се е развихрила гангстерска война. Хора, които са се намирали в близост до мястото на полицейските действия дори

Екшънът се разиграл около 21 часа пред известно заведение на ул „Ален мак” . В злополучната вечер жена, която излизала от близката до ресторанта аптека, чула няколко последователни изстрела. Малко по-късно тя твърдеше, че след тях проехтели и други, но по-приглушени като от оръжие със заглушител. След броени минути на място пристигнали две полицейски коли и Лада „Нива” без обозначителни знаци.

Районът около заведението незабавно бе отцепен. Цялата улица бе затворена за движение, а минувачи по тротоара бяха спирани и разпитвани. Движението на автомобили бе преустановено, а пешеходците бяха пренасочвани на десния тротоар от полицай с палка. Около десет униформени и цивилни блюстители на реда трескаво обикаляха района.

От полицията заявиха пред репортер на „Труд”, че става въпрос за рутинна проверка по криминална линия.

Междувременно в старата столица се заговори, че става въпрос за стрелба между от лица от местния ъндърграунд, свързана с разчистване на сметки. Плъзна мълва, че мишена на поредната гангстерска саморазправа е криминално проявеният Айдън Юсеинов-Анди. Според друга версия в петъчната вечер спецполицаите нахлули в дома на 45-годишният Анди, който живее в същия квартал, а той открил огън по антимафиотите. Извършени били обиски в жилището и в джипа му за наркотици. Айдън Юсеинов и още двама негови авери са арестувани. Срещу тях е образувано досъдебно производство за организирана престъпна група и случаят е предаден на Специализираната прокуратура в София.

„На този етап мога да кажа само, че стрелба не е имало. Няма ранени и пострадали при задържането на лицата”, обясни лаконично директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Арестуваният Айдън Юсеинов е стар познайник на блюстителите на реда в болярския град. В нощта на 18 януари тази година в офис в близост до театъра в центъра на старата столица той и Карамфил Бижев бяха простреляни от двама братя близнаци. 30-годишните Станчо и Илия Станчеви – Червеите от Павликени нахлули в офиса им, но били изненадани от съдържателите. Братята имали незаконно оръжие и стреляли по Юсеинов и Бижев. Два от куршумите пронизали Карамфил в шията, а един уцелил токата на колана на Айдън и той като по чудо се разминал само с драскотина на корема. Само 4 часа по-късно близнаците бяха задържани, а съдът ги остави за постоянно в ареста.

Според разследващите до саморазправата се стигнало след като Червеите разбили офиса с цел грабеж. Още тогава се заговори обаче, че близнаците и Юсеинов били замесени в общи наркосделки.

През 2009 г. в центъра на Велико Търново при сблъсък на гангстерски групировки, а Юсеинов оцеля, след като при нападение бе прострелян в главата, корема и ръката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини