Горят треви и храсти край Благоевград

Остават неясни причините за пожара, избухнал в столичен ресторант

Марсилия – входът на Прованс Пристанището, брулено от мистрала, е най-голямото във Франция

Австралийска авиокомпания извърши най-дългия директен пътнически полет

12-годишен велосипедист е със счупени нос и ръка, след като го блъсна кола в Разград

Стефка Стоева: ЦИК е готова за местните избори

Мошеници ползват името на депутат за измамни схеми за дърва за огрев

Бургаски рибари: След лефера, дойде барбун, паламудът тръгнал към нас (ВИДЕО)

Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Тадаръков: Доган твори голям философски труд

Тадаръов твърди, че с почетния председател на ДПС се вижда почти всяка седмица, а приятелството им е силно и откровено.

„За мен е странно, ако това е истина, че се забранява на един български политик, който е вече 28 години e в политиката, влизането в една държава, без да има мотиви за това или поне до тоя момент не сме ги чули”, заяви пред Би Ти Ви Димитър Тадаръков, един от най-близките приятели на Ахмед Доган, във връзка с евентуалната забрана на лидера на ДПС да влиза в Турция.

Тадаръков твърди, че с почетния председател на ДПС се вижда почти всяка седмица, а приятелството им е силно и откровено.

По мнението му очакванията на Анкара през последните 20 години са ясни. А Доган обичал България и може би за последните 20 години бил само един или два пъти в Турция.

Тадаръков обясни, че Доган не давал интервюта, защото винаги истината в България боли.

Попитан дали Доган далеч от Анкара е близо до Кремъл, той заяви: „Не сме обсъждали едно към едно тази негова визия за отношенията му към Русия, към Кремъл и т.н.”.

Димитър Тадаръков разкри още, че в последните три години, в които се отказа от активния политически живот Ахмед Доган твори. „Твори един голям философски труд, който е философията и политиката, който започва от преди 3 хиляди години. От китайските философи до съвременни дни, пише в тази област. Второ, интересува се от най-новото в индустриалните технологии и технологиите въобще. Два пъти е бил поканен да бъде почитен председател на Българското въглеродно дружество. Той е първият, който внесе електрическата кола, тества американската в България.”

Според Тадаръков Доган е направил важно откритие. „Всички ще го разберем, може би аз първи, може би последен. Не знам.“, каза той.

„Негов доклад, който той е писал 1986 година и най-уникалното в този доклад е , че 2006 година пред мен лично потвърди последните думи и донаписа – да, това съм аз. О, Боже, ти който си вътре в мен и едновременно вън от мен – помогни ми или ме остави на мира. Постъпи както ти е удобно, аз няма да те моля. Това беше оригиналът и добави: ,,Да, това съм аз ‘’- ръкописно”, разкри той личната молитва на Доган.

За скорошния рожден ден на лидера на ДПС Тадаръков поясни, че всяка година „купонът е много хубав, възпитан, всички са в настроение всички се радват и той се радва най-много“. На тези празненства хората, включително Доган, танцували: „Той е уникален човек. Танцува и то много красиво танцува.“

За подаръка, койо готви за Ахмед Доган, Димитър Тадаръков поясни: „Не знам още. Може би един от вариантите, който така е в главата ми поне на този етап – сега ще ходя в Куба може би ще му донеса една голяма картина от Куба. Да, и ще го изненадам или ще му подаря кубински пури или хубав кубински ром – уникален, който вече съм му подарявал и ако го е изпил ще го питам и ще му подаря още веднъж . Уникален ром. Ромът на Фидел Кастро. Той приема всичко с удоволствие, радва се на всичко. Той е един земен, земен човек.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.