Прокурори и следователи учат 11-класници в Пловдив на безопасно поведение на пътя

Екип от прокурори, следователи и пътни полицаи ще влезе в понеделник в часа на класния ръководител на ученици от 11-и клас в Английската гимназия в Пловдив, за да им изнесат първата от поредиците лекции за безопасно поведение на пътя. Това е първата реална стъпка след подписването на споразумението за сътрудничество между Окръжна прокуратура-Пловдив, Областна дирекция на МВР и Регионалния инспекторат по образование (РИО) в средата на януари, а лекциите ще се четат до края на март по график в различни гимназии в града под тепетата.

В дискусията с учениците от Английската гимназия ще се включат окръжният прокурор Румен Попов, по чиято идея стартира инициативата, шефът на пловдивската полиция старши комисар Христо Разсолков, началникът на РИО Ваня Киркова и главен инспектор Ботьо Гергинов от "Пътна полиция". Те ще дадат примери от практиката и ще разяснят до какви последици биха могли да доведат шофирането с превишена скорост, сядането зад волана след употреба на алкохол и неспазването на правилата за движение.

Инициативата стартира, след като напоследък в Пловдивска област зачестиха случаите на тежки произшествия, при които загинаха или бяха ранени десетки млади хора под 20 години. Причината магистрати и полицаи да влизат в паралелките от 11-и клас е, че именно на тази възраст учениците имат право да се записват за обучение в курсовете за получаване на свидетелство за правоуправление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини