Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Как се спира женска кавга

Пожар избухна във влак с футболни фенове в Берлин

Опозицията в Албания поиска оставката на Еди Рама

Борис Джонсън е изпратил на ЕС неподписано писмо за отлагане на Брекзит

Швейцария ще гласува за нов парламент

„Луфтханза” стачкува днес

Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

МС дава 40 лв. за декар почистен сняг

Правителството дава по 40 лева на декар за почистен сняг и 80 лева за обезледяване. Това се вижда от договора, сключен на 28 януари между Министерски съвет и фирма „Титан София Център 1”. ЗЗ,80 лв. струва и един курс на камион, който ще извозва снега и леда.

Фирмата е избрана без конкурс, тъй като заложената сума в договора е 15 000 лв. Законът за обществените поръчки дава право за такива суми да се договаря пряко.

Фирмата ще има за задача да чисти 2,5 декара, които обхващат двора на правителствената служба, в който се паркират служебните мерцедеси. Трябва да се чистят и основните входове към централната сграда и паркинга.

В началото на зимата от Столична община обявиха, че ще налагат драстични глоби за непочистен сняг. Санкциите са посочени в договорите между Столичната община и изпълнителите на снегопочистването. Сумите са съобразени с терена, който трябва да бъде обработен. Така например фирма, която не е почистила тротоарите, подходите на подлезите, на метростанциите или на пешеходните пътеки до 1 час след подаден сигнал, за неизпълнение ще отнесе глоба от 1000 лв. Ако обаче се касае за по-голяма площ – 1 декар, санкцията скача на 10 000 лв. Това стана ясно по време на проверка на част от машините за чистене на сняг в София.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.