Опашка от тирове на Кулата, въпреки че фермерите вдигнаха блокадата

Опашка от тирове се изви на ГКПП Кулата, въпреки че гръцките фермери спазват договорените прозорци за пропускане на автомобили.
Опашката е стигнала 12 километра, съобщава БНТ. Повечето шофьори се притесняват, че няма да могат да минат до 17:00 часа, до когато е осигуреният от гръцките фермери прозорец.

Причината е забавеният митнически контрол. Шофьорите разказват, че два пъти им се проверяват документите, което значително ги забавя. Гръцките власти заявиха, че фермерите са непредвидими и не се знае зали ще спазят срока на обещания прозорец.

След 17:00 часа тировете отново ще бъдат спрени, но през граничния пункт ще могат да минават всички останали автомобили - леки коли, автобуси и бусове.

Според информация на протестиращите затворен за движение днес от 10:00 до 15:00 часа ще бъде граничен пункт Илинден-Ексохи. След това той ще бъде отворен за два часа, но само за леки автомобили. От 17:00 до 22:00 часа пунктът ще бъде затворен за всички автомобили.
Днес от 10:30 до 17:00 часа през граничния пункт "Кулата-Промахон" могат да преминават всички видове моторни превозни средства. Тази сутрин пунктовете на Кулата и Илинден бяха затворени за товарни автомобили.

В момента се пропускат всякакви видове автомобили на ГКПП Кулата-Промахон.

Коментари

Задължително поле