Каролев срещу еколозите - рунд пореден

Пореден рунд между представител на природозащитна организация и съветникът в Министерството на икономиката Владимир Каролев на тема развитието на зимния туризъм у нас се разигра тази сутрин, като този път арена на сблъсъка беше ефирът на бТВ.

Каролев влезе в остър спор с Александър Дунчев, еколог от WWF-България, който не присъства на скандала в петък в Интерекспо център в София. Тогава колеги на Дунчев опитаха да провалят кръглата маса, в която участваха инвеститори, чуждестранни гости, министърката на туризма Николина Ангелкова и шефът на спортното ведомство Красен Калев.

Искрите започнаха да прехвърчат още докато в студиото на бТВ се правеше презентация на голям екран, изготвена на база на данните, предоставени от природозащитниците. Владимир Каролев репликира водещия Антон Хекимян , че нищо от показаното не е вярно и е добре да се видят реални предложения за развитието на Рила, Пирин и Витоша.

Александър Дунчев го обвини, че защитава частни интереси, срещу които съдът се бил произнесъл.

"Не е вярно. Вие и оплетените като свински черва около Тома Белев (бившия директор на Природен парк "Витоша" - б.а.), водихте над 50-60 дела през последните години и спечелихте само едно", отговори Каролев. И каза на Дунчев, че се изказва като комунист, тъй като не инвестирал в нищо и с другите еколози искали туризмът в планините да остане в застой.

Няма да се хвана на вашите номера, вие бягате от въпросите и не отговаряте, каза още Каролев. До края на дискусията с Дунчев не стигнаха до никакво съгласие, като си размениха взаимни закани за завеждане на съдебни дела.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини