Опашка от тирове на Дунав мост 2

С опашка от 60-70 ТИР-а осъмна в понеделник Дунав мост 2 при Видин-Калафат. Изнервени шофьори сигнализираха пред "Труд", че за близо 3 часа колоната е мръднала едва с 300 метра.

"Нетърпимо е с тези граници. Тук нали няма стачки?", разгневено заяви по редакционния ни телефон водач на тежкотоварен камион, който от ранни зори чакаше да премине границата.

Изпълнителният директор на българо-румънското дружество "Дунав мост Видин - Калафат" АД Любомир Низамов обясни, че всяка събота и неделя трафикът рязко скача и се натрупва колона на тирове. "През почивните дни трафикът е огромен, над 1,5 пъти в повече от делничен ден", допълни Низамов. Само тази неделя колоната е била от близо 200 тежки камиони.

Чакащите шофьори обаче негодуваха, че ако не успеят да влязат в Румъния по-рано през деня, то ще им се налага да купуват по две винетки. Всичко е за наша сметка - и пари, и нерви", казаха шофьорите, които се оплакаха и от липсата на паркинг в района с нормални условия за водачите. "Пълним гушите на частници, вместо от таксите нещо да се отдели и за бедния ни град и регион", каза видински шофьор.

Статистиката на трафика сочи, че близо по 13 700 МПС седмично са преминали Дунав мост 2 за последния половин месец.

Коментари

Задължително поле