ZAZ с концерт на „Francofolies. Благоевград” през юни

Голямата френска звезда ZAZ идва отново у нас с концерт на 18 юни в рамките на второто издание на фестивала „FRANCOFOLIES.Благоевград”, който ще се проведе в града на 17 и 18 юни т.г.

Популярната по цял свят френска изпълнителка ще пее на открито на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград, където ще бъде построена внушителната сцена на фестивала. До средата на март ще станат ясни останалите музиканти, които ще вземат участие в дните на Francofolies.

Входът на фестивала за всички жители и гости на Благоевград ще бъде свободен.

Българското издание на международния фестивал за съвременна фрeнска музика беше възстановен от Община Благоевград през 2015г., след близо 20 годишно прекъсване. На българска сцена миналия септември пяха Патрисиа Каас, Патрик Брюел, електро суинг групата Караван палас, любимият на дискотеките в Европа DJ Боб Синклер, рок групата КИО и любимите на младите Кристоф Уилем и рапърът Сопрано.

Фестивалът Les Francofolies /Ле Франкофоли/ е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който се провежда всяка година от 1985 насам в град Ла Рошел, Франция. Градът е известен именно заради този фестивал, заради който всяка година пристига около 110 000- на публика. Освен ежегодните издания на фестивала във Франция, „Ле Франкофоли“ се провежда в Монреал, Канада, а също и в Спа, Белгия. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, а от 2015 – и в Бълария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица