В Банско подариха ново „Ауди” по случай откриването на зимния сезон Курортът приветства новия сезон с над 140 награди, концерт на „Ъпсурт” и обилен снеговалеж

Арестуван е заподозрян за убийството в Шумен

Басейнова дирекция стартира наказателна процедура срещу НЕК заради замърсяването на р. Въча

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Не трябва да вярваме на наложените епитети и марки (ВИДЕО)

Марк Жирардели, собственик на ски зона Банско: Без втора кабинка курортът няма как да се развива, ще изпадне в застой

Наводнени пътища и спрени фериботи в Гърция заради силна буря

19-годишен, наръган с нож, издъхна в Шумен

Вълшебната работилница на Дядо Коледа гостува на децата на служителите на МВР

СЗО: Босна и Херцеговина е наравно с африкански страни по брой на заболелите от морбили

Над 60 хиляди домакинства във Франция са без ток след проливни дъждове и силен вятър

Русия приключи първото изпитание на най-мощния си ледоразбивач „Арктика“ (ВИДЕО)

Агент 007 няма време да умре с новия Defender Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Див популизъм в Общинския съвет в Стара Загора води до голям финансов дефицит за дейностите в чистотата

МВР отчете повече жертви в катастрофи през 2019 г., стартира мащабна операция за безопасност на пътя

Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

Ремонтират щаб в центъра на Шумен

Сградата, известна като щаб на военното училище в центъра на Шумен, ще бъде ремонтирана и няма да грози повече ларгото. Въпросът за неотложно обновяване беше поставен по време на срещата на кмета Любомир Христов/ГЕРБ/ с военния министър Николай Ненчев в понеделник.

„Фасадата й гледа към главната улица и създава лошо впечатление. Не са малко и хората в града, които имат лично отношение към мястото и сградата и затова трябва да се вземат бързи мерки“, настоя градоначалникът.

Пред журналисти по-късно Ненчев каза, че още идната седмица комисия ще направи оглед и сградата на щаба, която е оголена на места до тухла, както и още една постройка, ще бъдат ремонтирани. Все още не е ясно каква ще бъде нужната сума.

Кметът поиска спортният комплекс във военното училище да стане по-достъпен за гражданите. Там има стадион и басейн, които се ползват от деца и възрастни.

В разговорите беше обсъдена и възможността да бъде предоставен на общината имот в района на дивизията, където има намерение да се изгради логистичен център.

Христов представи искането на общината военното министерство да прехвърли на общината и 7 дка в района на старата дивизионна болница. „Теренът трябва да се разработи, бихме могли да помислим за какво да го използваме или министерството да го продаде, но не бива да пустее, както е в момента“, настоя градоначалникът.

Беше постигнато съгласие и районът на „Погребите“ на Шуменското плато да бъде предоставен на общината. Той може да се превърне в туристическа атракция за гражданите и гостите на града. Общината ще го обсъди на общинска сесия и ще отправи мотивирано предложение към военното министерство.

Кметът Любомир Христов представи и искането на Института по захарно цвекло и на Института по свиневъдство към Земеделския институт в Шумен. Те са заявили интерес към терени на военните, земеделски земи в с. Царев брод и в района срещу гробищния парк в местността „Лагера“, които ще бъдат използвани за научно-приложна и изследователска дейност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.