В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Ремонтират щаб в центъра на Шумен

Сградата, известна като щаб на военното училище в центъра на Шумен, ще бъде ремонтирана и няма да грози повече ларгото. Въпросът за неотложно обновяване беше поставен по време на срещата на кмета Любомир Христов/ГЕРБ/ с военния министър Николай Ненчев в понеделник.

„Фасадата й гледа към главната улица и създава лошо впечатление. Не са малко и хората в града, които имат лично отношение към мястото и сградата и затова трябва да се вземат бързи мерки“, настоя градоначалникът.

Пред журналисти по-късно Ненчев каза, че още идната седмица комисия ще направи оглед и сградата на щаба, която е оголена на места до тухла, както и още една постройка, ще бъдат ремонтирани. Все още не е ясно каква ще бъде нужната сума.

Кметът поиска спортният комплекс във военното училище да стане по-достъпен за гражданите. Там има стадион и басейн, които се ползват от деца и възрастни.

В разговорите беше обсъдена и възможността да бъде предоставен на общината имот в района на дивизията, където има намерение да се изгради логистичен център.

Христов представи искането на общината военното министерство да прехвърли на общината и 7 дка в района на старата дивизионна болница. „Теренът трябва да се разработи, бихме могли да помислим за какво да го използваме или министерството да го продаде, но не бива да пустее, както е в момента“, настоя градоначалникът.

Беше постигнато съгласие и районът на „Погребите“ на Шуменското плато да бъде предоставен на общината. Той може да се превърне в туристическа атракция за гражданите и гостите на града. Общината ще го обсъди на общинска сесия и ще отправи мотивирано предложение към военното министерство.

Кметът Любомир Христов представи и искането на Института по захарно цвекло и на Института по свиневъдство към Земеделския институт в Шумен. Те са заявили интерес към терени на военните, земеделски земи в с. Царев брод и в района срещу гробищния парк в местността „Лагера“, които ще бъдат използвани за научно-приложна и изследователска дейност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.