Меси, Неймар и Суарес тренирали пас от дузпа

Футболният свят се диви на зрелищната дузпа на мача „Барселона“ - „Селта“ (6:1), която се оказа старателно подготвена. При 3:1 Лионел Меси се засили, но вместо да бие за своя гол №300 в Примера дивисион, плъзна топката и Луис Суарес вкара.
„Тренирали сме това - каза Неймар. - Беше за мен дузпата, но Суарес беше по-близо и стреля. Много сме доволни за него. Нашето приятелство е най-важното, а не кой бележи.“
Индиректната дузпа не е новина от 1957 г. Белгиецът Анри Копенс подава, съотборник му връща и той вкарва срещу Исландия в световна квалификация. Изпълнението обаче е кръстено на Йохан Кройф. Летящия холандец прави белгийското изпълнение през 1982-ра в двубой на „Аякс“ с „Хелмонд“, когато разменя пас с датчанина Йеспер Олсен. После има десетки изпълнения, включително неуспешни (Тиери Анри-Робер Пирес).

Тръгнаха упреци, че дузпата сега е нередовна, защото Суарес е бил в дъгата. А покрай възхищенията в социалните мрежи личи и нодоволство заради гавра със съперника. „Нямаше унижение, целта не беше това“, каза треньорът Луис Енрике.
Меси вкара веднъж, стигна 299 попадения и стана еднолично №1 в историята на „Барса“ по голове от фаул - 20 срещу 19 за Роналдиньо. Само в първенството Лео има 15 срещу 18 на Кристиано Роналдо.
Суарес заби хеттрик и води при стрелците с 23 гола, а португалецът е втори с 21.
Каталунците водят с 57 т. и мач по-малко пред „Атлетико“ с 54, „Реал“ - 53 и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят