Живакът счупи 125-годишен рекорд в София

София счупи рекорд по топло време на повече от 125 години. Днешните 22,2 градуса по Целзий са най-високите, откакто има измерване на температурата в столицата. Това заявиха от НИМХ към БАН, цитирани от "Дарик".

Предишният рекорд е бил през 1977 година, когато са отчетени 21,6 градуса. Това са необичайно високи температури за февруари и са по-типични за пролетта, а не за зимата.

През следващото денонощие преносът на топли въздушни маси от юг-югозапад ще продължи и температурите ще се повишат още, сочи прогнозата на НИМХ, посочена на meteo.bg.

Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и районите разположени северно от планините и силен южен вятър. Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока, на места през деня намаляваща до предимно слънчево. В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, максималните – между 20° и 25°, в районите чувствителни на южен вятър и по-високи – до 27-28°, а по-ниски ще останат в западния участък на река Дунав.

Коментари

Задължително поле