Изготвят Национална карта на социалните услуги Според капацитетите, които се посочват в нея и по съответните целеви групи, ще зависи и какво финансиране ще получи всяка община

Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

56-годишна жена е загинала при катастрофата на бул. „Европа“

Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

Чехия: България и Македония ще удържат бежанците, ако Турция и Гърция се провалят

Ако Турция и Гърция не се справят с регулирането на бежанския поток, има възможност нелегалната миграция да бъде спряна на границите на България и Македония. Това каза чешкият премиер Бохуслав Соботка на среща на Вишеградската група (Полша, Чехия, Словакия, Унгария) в Прага, на която страната ни е банлюдател. Той заяви, че страните от Четворката искат да изпратят сигнал за солидарност и до Западните Балкани. За помощ при бежанската криза трябва да се говори още със Словения, Хърватия, Сърбия и Гърция, допълни Соботка.

Целият ЕС трябва да помага на страните от Западните Балкани, каза още чешкият премиер, цитиран от държавната агенция ЧТК. „Не е възможно Германия и Австрия да планират затваряне на границите, а бежанският проблем да бъде оставен на балканските държави“, подчерта Соботка. Вишеградската четворка ще обсъжда още как да се помогне на Македония и България, поясни той.

На срещата българският премиер Бойко Борисов е коментирал, че мигрантските потоци не могат да бъдат овладени без активния принос и участие на всички държави по маршрута, особено Гърция. Според него обаче идеята за засилване на контрола по българо-гръцката и македоно-гръцката граница няма как да доведе до решение на проблема за Европа, а единствено може да се очаква промяна на миграционните маршрути. Това стана ясно по-рано днес от правителствената пресслужба.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.