20 имигранти, натъпкани в две коли, заловиха край Монтана

Двадесет имигранти, част от тях без документи, натъпкани като сардели в два леки автомобила, бяха заловени от полицията край Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Най-вероятно чужденците се били превозвани от трафиканти към границата в Северозапада, смятат криминалисти. В неделя към 3 часа сутринта униформени спрели за проверка два леки автомобила „Ситроен С 4 „ и „Форд” на път Е - 79 край монтанското село Крапчене. Колите шофирали Николай П. /40 г./ от Кула и Иван П. /34 г./ от Видин. От возила пазителите на реда измъкнали 20 млади мъже. 16 от тях показали карти със снимки от Агенцията по бежанците, а други четирима имали само заповеди за настаняване в домове за чужденци. 16 от мъжете се представили за афганистанци, а четирима за пакистанци.

Чужденците са били от отведени в Районното управление за установяване на самоличността им. След проверка на данните им е било разяснено, че нямат право да напускат столицата до получаването на статут на бежанци и да навлизат в гранична зона, след което били върнати обратно. През миналата 2015 г. в област Монтана бяха заловени пет групи незаконно пребиваващи чужденци, сред които 64 сирийци, 32-ма афганистанци и двама от Ирак. „В последния месец миграционния натиск в Северозападна България се увеличава, защото пътят на бежанците към Европа минава през Монтана и Видин”, заяви преди дни шефът на ГД „Национална полоция” гл. комисар Христо Терзийски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини