15 години решетки за работодател, пребил до смърт пастир Осъденият твърди, че коч е стъпкал жертвата

Презастрояването – първа тема на кмета

Съдът насрочи срещу избора на кмет на Горна Оряховица за 15 ноември Процесът ще е по жалба на БСП

Кметът на Шумен посрещна българина от „Х Фактор – Финландия“

Вицепрезидентът: За да имат децата бъдеще, трябва да живеят в мир

Катастрофа между тир и кола задръсти Околовръстния път на София

Влак помля кола заради пиян кантонер (обзор) Знаел, че машината идва и не пуснал бариерата

Оперираха Джими Картър

Съдът остави в ареста обвинения в убийството на 45-годишен мъж в Кюстендил

Стига гавра с Цар Футбол

Оставиха в ареста жената, обвинена в убийство на възрастен мъж в село Мламолово

Тръмп забрани изявления за инцидента с арестуваните от Русия украински моряци в Керченския проток

Вдигат учителските заплати със 17% през 2020 г.

Торнадо, наводнения и проливни дъждове в Италия (СНИМКИ и ВИДЕО)

Парламентът прие на първо четене бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г.

Доц. Иван Марчевски е новият ректор на академията в Свищов

Преподавателят по маркетинг доц.Иван Марчевски е новият ректор на Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Той спечели поста в понеделник на балотаж с ръководителя на катедра „Финанси и кредит“ проф.Андрей Захариев. От 112-ма с право на глас, 62-ма са гласували за доц.Марчевски, а 37 са дали своя вот за проф.Захариев. Изброени са 13 невалидни бюлетини. Кандидат за поста бе и проф.Таня Горчева, която отпадна още на първия тур на вота като събра 18 гласа.

„Основната ми цел като ректор е да променя стила и методите на управление на академията. Ще работя и за възстановяване на добрия имидж на учебното заведение, който през последните 8 г. доста пострада“, каза пред „Труд“ доц. Марчевски.

Вотът се проведе след 9-месечни драми във висшето учебно заведение. Доц.Иван Марчевски обяви, че се кандидатира за ръководната длъжност още през април миналата година, когато изтече втория мандат на скандалният бивш ректор на академията проф.Величко Адамов. Преподавателят по маркетинг обаче се отказа от изборната надпревара в последния момент заради задкулисни игри на опоненти.

Така за наследничка на проф.Величко Адамов в края на май 2015 г бе провъзгласена 35-годишната проф.Теодора Димитрова, която обаче така и не успя да упражни властта си като ръководител на учебното заведение. Изборът и бе атакуван в съда заради допуснати нарушения при вота.Стигна се дори до абсурдната ситуация, бившият министър на образование проф.Тодор Танев през юни миналата година да назначи служебен ректор. Задачата на проф.Иван Върбанов бе да организира провеждането на нови избори за легитимно ръководство на академията. Това обаче не можа да се случи заради заведени множество съдебни искове от страните в казуса.

След изтичане на 6-месечния мандат на проф.Върбанов, начело на академията бе назначен втори ВрИд ректор. Проф.Марияна Божинова проведе процедурата по свикване на Общо събрание и организира реален вот.

Във вторник сутринта изборът за ръководител на висшето училище стартира с представяне на управленските платформи на тримата кандидати. В следобедните часове пък се проведе и самото гласуване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.