"Дежа вю" с мярката на Иван Евстатиев: Окръжен съд-Пловдив пак ще гледа жалбата му след отвод на пазарджишките магистрати

Пловдивският окръжен съд ще гледа пак поредната жалба за промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев след нов отказ на магистратите от Пазарджишкия окръжен съд да се занимават с нея. До това своеобразно "дежа вю" се стигна след масовия отвод на 15 от 17-те съдии от Пазарджишкия окръжен съд и невъзможността да бъде сформиран въззивен състав. По тази причина във вторник сутринта зам.-председателят на Окръжен съд-Пазарджик Александър Александров разпореди преписката по обжалване изменението на мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена от Районен съд-Пазарджик на 12 февруари по отношение на Иван Евстатиев да се изпрати за разглеждане от Окръжен съд-Пловдив.

На обжалването в Пловдивския окръжен съд интересите на обвинения в изнасилване на 16-годишна ученичка бивш кмет на Стрелча и Пазарджик освен от адвокат Ташкена Колчева ще бъдат защитавани от още един виден юрист. Това е членът на Софийската адвокатска колегия Милчо Бенгарски, който също е упълномощен от Иван Евстатиев да го представлява пред Темида в поредния му опит да получи по-лека мярка за неотклонение - парична гаранция.

Образувано по жалбата на Иван Евстатиев искане срещу отказа на Районен съд Панагюрище да измени мярката му за неотклонение "задържане под стража" е постъпило в деловодството на Окръжен съд - Пловдив във вторник в 14.26 часа, съобщиха от Съдебната палата в града под тепетата. Дори и на теория не е било възможно да бъде свикано заседание още същия ден в 14 часа, каквото бе постановено с решението на Районния съд в Панагюрище от 12 февруари, уточниха магистрати. Такова вече е насрочено за разглеждане на 18 февруари (четвъртък) от 15.30 часа в зала 2 на Пловдивския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини