Обвиниха лекар за фалшива диплома за кардиолог

Районна прокуратура Стара Загора внесе обвинителен акт срещу лекар, ползвал неистинско свидетелство за придобита специалност по кардиология.

Доктор Иван Вуцов е обвинен за документно престъпление и ще бъде съден за това, че от 11 юни 2010 г. до 27 декември 2013 г. в Стара Загора съзнателно се ползвал от неистински официален документ за придобита квалификация - свидетелство за призната специалност и права на специалист по "Кардиология", на което е придаден вид, че е издадено от Медицински университет - София. 55-годишния старозагорец го е използвал два пъти за да започне работа пред управителя на МБАЛ "Св. Иван Рилски" ЕООД Стара Загора и пред изпълнителния Директор на МБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" АД Стара Загора.

Вуцов има завършено медицинско образование с диплома от 1985 г., а през 1991 година след успешно положен държавен изпит е придобил права на специалист по "Вътрешни болести". През същата година подал документи да бъде зачислен за специализация по втора специалност "Кардиология", но не издържал изпитите, сочат данните на прокуратурата.

След второто си неуспешно явяване на държавен изпит по специалност "Кардиология", в началото на месец юни 1996 година, докторът се снабдил с неистинско свидетелство за призната специалност.

Делото е насрочено за разглеждане от състав на Районен съд – Стара Загора за месец март 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини