Турция зове за наземна операция в Сирия

Турция иска нейните съюзници и партньори, включително Съединените щати, да вземат участие в наземна операция в Сирия за спиране на войната в страната, обяви турски представител. Според него конфликтът няма как да бъде прекратен без провеждането на подобни действия. Представителят съобщи още, че четири саудитски самолета ще бъдат разположени в базата "Инджирлик" до края на февруари, предаде БНР.

Междувременно говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обвини Турция, че подкопава усилията на международната общност за нормализиране на ситуацията в Сирия:

"Щом международната общност постигне резултати по създаване на обща позиция за Сирия, веднага турската страна нанася някакъв съкрушителен удар по тези усилия. Когато Виенският процес тръгна, помните, че удариха руския самолет. Сега след срещата в Мюнхен, когато беше приет действително много важен документ, на секундата започнаха нахлувания на сирийска територия, обстрел в нарушение на суверенитета, независимостта и международното право".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят