Владислав Горанов: Преразгледахме най-големите поръчки, искаме да разсеем всякакви съмнения, че има задкулисие

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил спиране на обществени поръчки за около 600 млн. лв. Това стана ясно след днешното заседание на правителството.

"Премиерът разпореди на министъра на земеделието да прекрати търга, обявен от Югозападното държавно горско предприятие за изграждане на горска инфраструктура и горски пътища на стойност 95 млн. лв.", каза министърът на финансите Владислав Горанов след заседанието.

Той обясни, че ще бъде спряна и голямата обществена поръчка за личните документи на стойност 500 млн. лв. Ще бъдат спрени и обществени поръчки за благоустройство във Варна.

"Идеята е всички поръчки, които представляват широк обществен интерес, да се повторят по новоприетия закон, с ясни правила и процедури, за да отпадне всякакъв дебат дали големите търгове се провеждат по прозрачен начин и с гаранция за обществения интерес. - обясни Горанов - Преразгледахме най-големите поръчки, спирането им не е самоцелно, искаме да разсеем всякакви съмнения, че има задкулисие и нещо скрито-покрито".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика