Крамоли сред кюстендилските адвокати

Сигнал за бит кюстендилски адвокат постъпил в ръководството на тукашната гилдия на правозащитниците, обяви и.д. председател на съсловната организация Васил Иванов вчера. Потърпевш от насилието, станало миналия петък, се оказал Ангел Ангелов, адвокат на местно сдружение.

Ангелов е неизмемен жалбовносител по няколко дела - за касиране на кметския вот и за избора на местния минипарламент в Кюстендил, срещу продажбата на Чифте баня, оспорва сделката за резиденцията на Тодор Живков "Ючбунар", която беше купена за около 300 хил. лева, и др.. В молбата сигнал се твърди, че адвокат Ангелов е бил нападнат, удрян и ритан. Той обаче не е сезирал полицията за побоя над него, казаха от областната дирекция вчера.

Междувременно стана ясно,че изборът на новия шеф на адвокатската колегия в Кюстендил Румен Антимов е обжалван пред висшия адвокатски съвет. Антимов спечели със 101 на 91 гласа на балотаж срещу защитника на Братя Галеви Емил Велинов. С обжалването се искат нови избори за органите на управление на колегията, като се сочат нарушения при проведения първи тур, станал на 30-31 януари т.г.. Така Антимов все още не може да оглави колегията.

"Борбата е за служебните защитници, кой да е. Кюстендилските адвокати имат все по-малко дела и хонорари - това ги изнервя", подхвърлят хора от гилдията. В адвокатската колегия в града членуват 221 правозащитници, сред тях са кметът Петър Паунов, който от първия си мандат не практикува - законът не го позволява, омбудсманът Мая Манолова, депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони