Екшън на "Кулата" - пиян ляга пред камион, опитал да мине през живата верига

400 наши тираджии чакаха пристигането на транспортния министър Ивайло Московски, който се появи на ГКПП – Кулата в 18:10 часа в сряда. Той веднага се срещна с представители на родните превозвачи, които го запознаха със своите искания и с обстановката на границата.

„Уверихме го, че настояваме за окончателното вдигане на блокадата от гръцките фермери, за да пуснем и ние движението. Предстои г-н Московски да говори с представители на гръцката държава и да ни информира по-късно дали е постигната някаква договорка”, заяви превозвачът Веселин Дангов.

Минути преди да пристигне министърът пред пункта стана напечено. Холандски ТИР тръгна да минава през живата верига, но пред возилото легна мъж във видимо нетрезво състояние. Някои бяха готови да потърсят и саморазправа с водача на камиона.

„Всичко се размина без ексцесии. Просто колегите объркаха ТИР-а, тъй като товарното помещение им заприлича на контейнер. А то било инкубатор с живи пилета, а ние такива товари пропускаме. Пуснахме го да продължи по пътя си. Премина и полски камион с барут, който бе ескортиран от полиция до гръцкия граничен пункт”, обясни Веселин Дангов. Той отрече пияният мъж, който се проснал пред холандския тир, да е шофьор или превозвач. „Това е някакъв пияница, няма нищо общо с нашия бранш”, увери дупнишкият превозвач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини