Наказват задрямали катаджии

11 пътни полицаи от Шумен са атакували в местния Административен съд наложени дисциплинарни наказания за служебни провинения. Лавината от жалващи се катаджии настъпила през месец декември, стана ясно в сряда на брифинг на магистратите, които отчитаха дейността си.

Униформените, които следят за реда на пътя, имали наложени различни наказания по Закона за МВР и държавния служител и те варирали от забележка, порицание, предупреждение.

Според запознати, пътните полицаи са били изловени да се унасят в дрямка в автопатрулните коли.

Това била една от причините да се стигне до наказанията. Другите касаели технически неизправности. При всички случаи обаче униформените са жертва на автокапан, защото са били заснети от видеокамерите, с които са оборудвани колите им.

Шефът на ОД на МВР-Шумен Ялчън Расим каза само, че "това са служители, извършвали системни нарушения на служебната дисциплина по време на работа". Един от пътните полицаи дори бил уволнен. Нарушенията им в никакъв случай не били свързани с корупционни практики. "Наказваме, който не работи добре и награждаваме професионалистите", каза Расим.

В момента текат още дисциплинарни проверки и най-вероятно ще има и още наказани, твърдят запознати от системата. Магистрати все още не са започнали да гледат конкретните казуси с катаджиите, но знаят, че те са свързани с неизпълнение стриктно на служебните задължения. Не е ясно дали ще уважат жалбите им или ще потвърдят наложените наказания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини