Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Как се спира женска кавга

Пожар избухна във влак с футболни фенове в Берлин

Опозицията в Албания поиска оставката на Еди Рама

Борис Джонсън е изпратил на ЕС неподписано писмо за отлагане на Брекзит

Швейцария ще гласува за нов парламент

„Луфтханза” стачкува днес

Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

Наказват задрямали катаджии

11 пътни полицаи от Шумен са атакували в местния Административен съд наложени дисциплинарни наказания за служебни провинения. Лавината от жалващи се катаджии настъпила през месец декември, стана ясно в сряда на брифинг на магистратите, които отчитаха дейността си.

Униформените, които следят за реда на пътя, имали наложени различни наказания по Закона за МВР и държавния служител и те варирали от забележка, порицание, предупреждение.

Според запознати, пътните полицаи са били изловени да се унасят в дрямка в автопатрулните коли.

Това била една от причините да се стигне до наказанията. Другите касаели технически неизправности. При всички случаи обаче униформените са жертва на автокапан, защото са били заснети от видеокамерите, с които са оборудвани колите им.

Шефът на ОД на МВР-Шумен Ялчън Расим каза само, че „това са служители, извършвали системни нарушения на служебната дисциплина по време на работа“. Един от пътните полицаи дори бил уволнен. Нарушенията им в никакъв случай не били свързани с корупционни практики. „Наказваме, който не работи добре и награждаваме професионалистите“, каза Расим.

В момента текат още дисциплинарни проверки и най-вероятно ще има и още наказани, твърдят запознати от системата. Магистрати все още не са започнали да гледат конкретните казуси с катаджиите, но знаят, че те са свързани с неизпълнение стриктно на служебните задължения. Не е ясно дали ще уважат жалбите им или ще потвърдят наложените наказания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.