"Реал" попари италианските надежди

"Реал" (Мадрид) победи италианския гранд "Рома" като гост в първия си мач от елиминационната фаза на Шампионска лига. Възпитаниците на Зинедин Зидан доминираха над "вълците" през по-голямата част от мача и доволно си тръгнаха от Рим с резултат 0:2.

Във вратата на Войшчех Счесни се разписаха Кристиано Роналдо (57 мин.) и Хесе Родригес (85 мин.).

Пред италианският отбор се откриха много добри възможности, които те пропиляха. В началото на мача Ел Шараууи и компания започнаха масирани атаки и можеха да отбележат няколко ранни гола. С пропуски се отличиха Мохамед Салах и Пероти. Но мадридчани постепенно започнаха да се адаптират към двубоя и към края на полувремето се настаниха в противниковото наказателно поле.

В началото на втората част, пред Ел Шараууи се откри добра възможност за удар, но вратарят Навас, който прави изключително представяне с над 600 минути без допуснат гол, беше на мястото си и изчисти.

В 57-мата минута Роналдо атакува по левия фланг, финтира Флоренци и с красив удар прониза Счесни. В следващите минути се откриха добри възможности пред Салах и Един Джеко. В 80-ата минута десният бек на "Реал", Дани Карвахал влезе опасно на Салах в наказателното поле, но съдията не отсъди 11-метров удар.

В 85-ата минута резервата Хесе прекърши последните надежди на италианските фенове. Той навлезе в сърцето на защита, стреля между краката на защитник и прати топката в далечния десен ъгъл на вратата. Испанският гранд започна много обнадеждаващо борбата за 11-та титла в най-престижния турнир в Европа.

"Рома":"Реал" (Мадрид) 0:2

"Рома": Шчесни, Флоренци, Манолас, Рюдигер, Дин, Венкьор, Пянич, Наинголас, Салах, Пероти, Ел Шаарауи

"Реал" (Мадрид): Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Иско; Хамес, Бензема, Роналдо

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят