Тираджии в блокадата оставят камионите по паркинги, прибират се у дома

Стотици тираджии изчакващи по паркингите на Е-79 да се реши кризата по раницата с Гърция, започнаха да оставят колите си и да се връщат по домовете си.

Такъв е и случаят със 7 тира от Кърджали и един от Кюстендил, паркирани в района на село Струмяни. „НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА” - табела с този надпис е най-отпред в кабината на Георги Георгиев.

„Само трябва да допиша накрая „Гърция”, че ни писна да ни правят на маймуни”, казва Георги. „Чакаме шефовете да дойдат да ни вземат, зарязваме тук тировете и се връщаме у дома. Иначе караме зърно на гърците, за да си хранят пилетата. Заприличахме на Робинзон Крузо, няма баня, брадясахме. Ще си отидем вкъщи, пък падне ли блокадата, идваме и потегляме”, казва шофьоръте от Кърджали Илия Илиев.

Те коментират ситуацията така:-Гръцките фермери няма да си разиграват коня, ако гръцката държава е на мястото си и не им позволи да затварят границата все във време, в което не работят на полето. След 10-на дни трябва да започнат да сеят, дано това ги накара да освободят границата. Но няма гаранция, че ще е скоро. . Очакват блокадата да падне чак за нашия Национален празник на 3 март. Защото тогава има 4 почивни дни, а по традиция стотици хиляди нашенци се изнасят в Гърция. Сега е моментът ние да ги ударим икономически и никой да не ходи там, казват тираджиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини