Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Атанас Фурнаджиев подаде оставка като Вицепрезидент на БФС

Българите вярват повече на Путин, отколкото на Меркел Това показва проучване на изследователския център „Пю”

„Витрувиански човек” на Да Винчи показват в Лувъра

Coфийcĸият гpaдcĸи cъд отмени промяната на режима на Бyдимиp Kyйoвич

744 предприятия движат икономиката Само 35 са големите компании в строителството, а 10 са в селското стопанство

Пускат нова банкнота от 50 лв.

Турция вдига разходите за отбрана с още 5 млрд. долара

Започна заседанието на Европейския съвет (СНИМКИ)

Херо остава далеч от националния

Ще строят нов пътен възел за връзка с магистрала „Тракия“ в Сливенско

БСП заведе австрийски инвеститори при Фандъкова

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов заведе австрийски инвеститори на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова. В кабинета й те обсъдиха възможността за изграждане в българската столица на увеселителен парк по подобие на виенския Пратер. Представителите на община Виена пристигнаха в София по покана на председателя на групата на БСП Лява България в СОС. Както е известно Калоян Паргов беше на работно посещение в австрийската столица точно преди седмица.

“На срещата с Йорданка Фандъкова коментирахме начините, по които би могло Общините на Виена и София да си сътрудничат като вече побратимени столици, каза Калоян Паргов. – Говорихме за опита на виенчани, който имат с решаването на проблема с паркирането на автомобилите в столицата им. Обсъдихме ситуацията в София и възможността за изграждане на подземни и надземни паркинги. А реализирането на идеята за увеселителен парк по подобие на виенския Пратер би било важно не само от икономическа гледна точка, но и от обществена. Най-малкото защото ще бъдат разкрити стотици нови работни места. Говорихме и за създаващият се австрийско-български бизнес форум, в който двете общини, заедно с компании от Виена и София, ще могат да търсят изгодни съвместни решения. Стана ясно, че можем да получим помощ с експертиза, свързана с модела за създаване на публично-частни партньорства. Точно с тях е известна Община Виена. Комуналните и други услуги в австрийската столица са уредени точно чрез публично-частни партньорства. Обсъдихме и толкова актуалния в последните месеци проблем с бежанците. Във Виена той е много по-тежък, отколкото в София“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.