100 миньори са блокирани под земята в косовска мина

Сърбия обеща на България пречиствателна станция край Босилеград

Русия загърбва Съвета на Европа

10 години затвор за 75-годишна турска журналистка, публикувала секретен документ

Мъжът, посегнал на униформен в София: Полицаят падна сам

Учебните занятия в област Стара Загора се възобновяват на 23 януари

Елена Йончева: Обвинението, че съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно

Стотици бойци на ИДИЛ се предадоха на САЩ, прехвърлят ги в американска военна база

„Барса“ взе играч, страдащ от секс контузии

Роналдо: Измамник съм

Всеки играч на среща с Дерменджиев

Зала „Скаптопара“ с ново и модерно осветление

Ева Майдел: Евродепутатите от ГЕРБ няма да позволим да има две категории европейци в ЕС Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите в ЕП гласува двойният стандарт в стоките да бъде наказван

Организират протести заради нападението над фелдшер в Горна Оряховица Инициатори са местни младежи

Изправят на съд непълнолетен за убийство на друго момче

Старозагорка дарява имот за 1 млн. лв. на общината

Община Стара Загора ще получи дарение масивна сграда в центъра на Стара Загора с данъчна оценка за над 1 млн. лв. На следващата сесия на местния парламент ще бъде разгледано желанието на старозагорката Мария Жекова да дари въпросния имот на четири етажа с таван и сутерен, обособен в три самостоятелни обекта.

Жекова е придобила сградата на бул. „Митрополит Методий Кусев“ №20 по наследство и реституция. Намира се недалеч от общината и срещу хотел „Верея“. Дарителката обаче е поставила няколко условия, които старейшините ще трябва да решат дали да приемат.

Желанието й е сградата да бъде превърната в културен детски център за талантливите деца на града. Той да съдържа зала за концертни изпълнения (камерна зала), както и да бъде дом на детски хор, който да изпълнява църковни песнопения. Мария Жекова е поставила условие и за създаване на творчески ателиета и изложбени зали, както и центърът да носи името на почетния гражданин на Стара Загора проф. Петър Жеков. Покойният професор е нейн брат и композитор, автор на химна на града.

„Първоначално Мария Жекова настояваше условията за дарението да бъдат изпълнени за срок от две години, но се споразумяхме да бъде удължен на 3 години“, съобщи председателят на общинския съвет Емил Христов. Той добави, че подобни жестове трябва да се насърчават и макар да се необходими не малко средства за ремонт и изпълняване на желанията на дарителката те все пак ще отидат за добра кауза, а именно за децата на Стара Загора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.