Литературен конкурс "С България в сърцето" организира Пловдивският университет

Международен литературен конкурс на тема "С България в сърцето" организират съвместно Философско-историческият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в столицата на Гърция.

Конкурсът е за деца и юноши на възраст от 10 до 18 години, а всеки участник има право да представи до 2 литературни творби. Няма жанрови и видови ограничения - всеки може да напише върху посочената тема есе, разказ, съчинение, приказка или стихотворение, поясниха организаторите. Участниците ще бъдат разделени в 2 възрастови групи, като ще бъдат излъчени победители във всяка от тях. В първа група са учениците от пети до осми клас, а във втора - от девети до 12-и. Към основната тема на конкурса "С България в сърцето" се представя и втора - за първа възрастова група тя е "Приказна България", а за втората е "България - сърце и дух".

Крайният срок за изпращане на творбите, които ще бъдат оценявани от експертно жури, е 15 април 2016 г. 2016 година. Всяка писмена работа следва да бъде оригинална авторска творба, написана на български език с обем до 500 думи. Победителите и техните подгласници ще бъдат обявени на 22 май - Деня на тържественото отбелязване на празника на славянската писменост в Атина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура