Борисов отмени поръчката за почистване на Летище „София“, каза първо на хигиенистките

Премиерът Бойко Борисов е отменил обществената поръчка, с която е наета нова фирма за почистването на терминалите на Летище „София“ - за това съобщава в профила си във фейсбук една от хигиенистките на порта Евелина Петрова.

Петрова е сред недоволните служителки, които в края на януари излязоха на протест пред Министерството на транспорта. Причината – решението на ведомството за наемане на външна фирма щеше да доведе до съкращения сред персонала, грижещ се за хигиената.

Петрова е написала следното на стената на страницата „Летище София замириса“ - това е групата на недоволните чистачки във фейбук:

„Вярвате ли в чудеса?! Аз - Да! Преди половин час говорих с г-н Бойко Борисов, да, с г-н Бойко Борисов – министър-Председателя на Република България. Той каза, че независимо от всички сложности и трудности, които ще му струва това, ще прекрати договора, и ще ни остави да работим на летището. Трудно мога да сдържам вълнението си, още по-трудно сълзите си, нямам думи, с които мога да изразя всичко което бушува в мен, но знам едно - удари ме гръм! Пожелавам на всеки поне веднъж в живота си да се почувства така значим. Аз съм чистачка, на която се обади Премиера. Господин Борисов спасява моето семейство, спасява нашите семейства!!! Ние знаем колко трудно ще бъде това за него. И точно поради тази причина още повече сме признателни и благодарни! Господин Борисов, Бог да Ви благослови!“

Коментари

Задължително поле