Границата е напълно затворена, гърците не искат да прекратят блокадата

Границата ни с Гърция е напълно затворена, сякаш е война, а гръцките фермери не искат и да чуят да спрат стачните си блокади.

Фермерите от Промахон даже са доволни от това положение и заявиха: Чудесно,че и българите се събудиха и блокираха своите пунктове, и вие не сте цъфнали като нас, трябва и вие да стачкувате. Няма да вдигнем барикадите, докато не ни се гарантира нормален живот.

Така разсъждават гръцките стачници, които нямат никакво намерение да преустановят граничните си стачки.

Родните шофьори обаче също са непримирими и казаха, че няма да спрат с контраблокадата.

В капана на опашките са вече хиляди шофьори и пътници. На Промахон колоната е вече 30 км.

От там ни се обади Атанас Кременски, водач от Враца. „72-годишен съм, четири дни стоя блокиран в Гърция. Бедстваме, не може да продължава така.Кажете на нашите политици да договорят поне тази опашка да се изчисти и след това да затварят границата, иначе тук стоим като заложници и на българи и на гърци", каза водачът.

В колоната има и доста семейства с малки деца.

Нощта на граничния пункт Кулата премина относително спокойно. Границата е блокирана и от двете страни. Преминават единствено пешеходци в двете посоки.

До късно снощи продължиха да се движат двата микробуса, които бяха осигурени от областната управа в Благоевград и с разрешението на гръцките гранични власти. Те отиваха до гръцка територия и качваха чакащи там шофьори на камиони, превозваха ги до българския граничен пункт, за да си купят вода и храна и ги връщаха обратно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини