Московски: Вдигаме контраблокадата на гръцката граница

Контраблокадата от българска страна на гръцката граница ще бъде вдигната. Това обяви транспортният министър Ивайло Московски на пресконференция в Бургас. Той поясни, че вдигането ще става поетапно. Веднага след посещанието си в Бургас, министърът тръгва към гръцката граница, за да следи ситуацията на място, заяви той.

„Хората бедстват жестоко и на първо място трябва да бъдем човеци”, посочи той. На 90% министърът има потвърждение, че превозвачите ще се съгласят с призива му и ще вдигнат блокадата. „Дали гърците ще продължат да блокират границата или не, не мога да твърдя”, посочи Московски.

Той посочи, че в момента колоните достигат до 30-40 км, блокираните коли са около 8000 и хуманитарният проблем се задълбочава с всеки изминал час. Хората нямали никакви хигиенни условия, възможност за почивка и нормална храна.

"Моля да бъда извинен, ако съм си изпуснал нервите и съм казал нещо по-остро, но аз съм български министър на транспорта, не съм гръцки министър на фермерите", заяви Ивайло Московски.

Дали гърците ще продължат да блокират границата или не, не мога да твърдя”, посочи Московски на шестия ден от контраблокадата.

В знак на протест срещу блокадата на гръцките фермери българи блокираха като отговор границите. От двете страни на Промахон и на другите пунктове са се образували десетки километри опашка.

Очаквайте подробности!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини